Beslaglegging op jacht van Steve Jobs is opgeheven

AALSMEER - Boot Steve Jobs - . ANP ED OUDENAARDEN Het jacht van Steven Jobs, genaamd De Venus, in Aalsmeer. Foto ANP / Ed Oudenarden

De beslaglegging op het net afgebouwde jacht van de overleden topman van Apple Steve Jobs is opgeheven. De Venus mag de Amsterdamse haven weer uitvaren. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.

Op het in Nederland gebouwde schip, dat ruim honderd miljoen dollar kostte, was vorige week beslag gelegd in opdracht van de Franse ontwerper Philippe Starck. Die stelde nog drie miljoen tegoed te hebben vanwege zijn medewerking aan het schip. Volgens de zakenkrant hebben de erven van Jobs een garantie voor dat bedrag afgegeven.

Het meer dan zeventig meter lange schip van Nederlandse makelij werd in oktober in Aalsmeer te water gelaten. Jobs werkte jarenlang samen met Starck aan het ontwerp van het schip. Samen met zijn gezin wilde hij met De Venus de wereld over reizen. Jobs overleed echter voor hij deze ambitie waar kon maken.

    • Jeannine Julen