Barça wint, coach thuis

Voetbalclub Barcelona beleefde in meerdere opzichten een mooi weekend. Een paar uur nadat coach Tito Vilanova na een geslaagde kankeroperatie uit het ziekenhuis was ontslagen, wonnen zijn spelers onder leiding van assistent-coach Jordi Roura de competitiewedstrijd bij Real Valladolid met 3-1.

De Argentijn Lionel Messi maakte voor Barcelona zijn 91ste goal van dit kalenderjaar en verbeterde daarmee zijn eigen wereldrecord. Twaalf doelpunten maakte hij voor het Argentijnse elftal, de andere 78 treffers voor zijn club.

Het Catalaanse humeur werd zaterdagavond nog beter door de 3-2 nederlaag van aartsrivaal Real Madrid bij Málaga. De ‘Koninklijke’ heeft nu al zestien punten achterstand op Barcelona en zeven punten minder dan stadgenoot Atlético.

Bij de 44-jarige Vilanova is donderdag een gezwel aan een speekselklier verwijderd. Twee dagen eerder was dat gezwel bij een routineonderzoek ontdekt. Vilanova werd vorig jaar ook al eens geopereerd aan kanker – toen aan zijn speekselklier. Hij ondergaat de komende zes weken chemokuren en bestralingen.