5 X familieuitjes

1Slapen met de haaienDiergaarde Blijdorp in Rotterdam lokt wintergasten met MidwinterZOO. In de dierentuin is een winterplein met een wintervuur en een sleebaan. Vervolgens kun je opwarmen op de Tropenroute. In de kerstvakantie kunnen kinderen kamperen in de dierentuin: de tentjes staan dan in de warme Haaienhal – slapen met de haaien.www.diergaardeblijdorp.nl

2Woef Side Story‘Een Romeo en Julia, maar dan op zijn hondjes’. Veertien jaar na Hondje maakt het Ro Theater wederom een voorstelling over het leven der honden. De baasjes ruziën maar de hondenliefde overwint alles. Het Ro Theater heeft een sterke reputatie in feestelijke familievoorstellingen: Lang & Gelukkig, Snorro, Ja Zuster Nee Zuster, Kleine Sofie. Pieter Kramer regisseert weer en Arjan Ederveen, Alex Klaasen en Gijs Naber spelen weer mee. T/m 6 jan. Rotterdamse Schouwburg. Aansluitend tournee. www.rotheater.nl

3Kerstcircus CarréCarré belooft ‘de absolute wereldtop’ in het jaarlijkse Kerstcircus, met onder anderen vier winnaars van de Clown d’Or van Monte Carlo. Leeuwenkoning Martin Lacey komt met zijn leeuwen, er is een zeeleeuwennummer, een paardennummer, een Noord-Koreaanse vliegende trapeze, en het Zuid-Afrikaanse slangenmeisje Lunga. Om met circusdirecteur Henk van der Meyden te spreken: „Het is alleen maar goud dat er blinkt.” Je kunt je ook laten rondleiden door de circusstallen.T/m 6 jan. Carré, Amsterdam. www.carré.nl

4AnnieHet is een zwaar bestaan voor het weesmeisje Annie met de koperkrullen. Maar alles komt goed: Annie krijgt de vader en moeder die ze zich wenst en met de crisis lijkt het ook wel in orde te komen. In de nieuwe, fonkelende versie van regisseur John Yost is het lastig weerstand te bieden aan de Broadway-flair van de musical Annie, met dat blijmakende happy end en de showmuziek. Tegenover de zoetigheid staat in deze fleurig vormgegeven versie meer dan genoeg gehaaid amusement. Een feelgoodmusical, om neuriënd naar buiten te komen en echt even te denken dat morgen alles beter za gaan.T/m 23 dec Nieuwe Luxor, Rotterdam. Tournee t/m 3 mei. www.anniedemusical.nl

5Klimduin in SchoorlSchoorl, aan de Noord-Hollandse kust, heeft een 51 meter hoge klimduin, die met sneeuw verandert in een geweldige sleebaan. Maar ook zonder sneeuw kunnen kinderen er vanaf rennen, vliegen , duiken, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Onderin kunnen de ouders toekijken op het terras van Honky Tonk. Je kunt ook naar de zee wandelen door de duinen. Bij slecht weer kun je naar het vernieuwde bezoekerscentrum op het terrein van Kamp Schoorl.

    • Wilfred Takken