11,4 miljoen pinbetalingen op dag voor Kerst

Consumenten hebben vandaag samen 11,4 miljoen keer met hun pinpas betaald. Dat is geen dagrecord: vorig jaar werd op de dag voor Kerst 12,2 miljoen keer gepind. Dat zegt een woordvoerder van pinorganisator Currence. Voor welk bedrag in totaal is gepind, is nog niet duidelijk.

ZOETERMEER - Pinnen bij de pinautomaat. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT ANP / Lex van Lieshout

Consumenten hebben vandaag samen 11,4 miljoen keer met hun pinpas betaald. Hiermee is geen pinrecord verbroken, want vorig jaar werd op 24 december maar liefst 12,2 miljoen keer gepind, meldt een woordvoerder van pinorganisator Currence tegenover persbureau Novum.

Voor welk bedrag in totaal is gepind, is nog niet duidelijk. Het record dat vandaag wel sneuvelde was dat voor het aantal transacties per seconde. Tussen 14.00 uur en 14.30 uur vonden er 483 transacties per seconde plaats, zo’n 29 duizend per minuut. Zaterdag lag dat aantal tussen 14.30 en 15.00 uur op 461.

Afgelopen zaterdag werd 10,6 miljoen keer gepind. Volgens Currence is er vorig jaar meer gepind, omdat 24 december toen op zaterdag viel. De woordvoerder:

“Dit jaar hadden mensen drie vrije dagen voor hun kerstinkopen, terwijl daar vorig jaar een piekdag voor was.”

    • Jeannine Julen