Pellè wederom goud waard voor Feyenoord

Feyenoord gaat de winterstop in als nummer vier van de Eredivisie, met evenveel punten als Ajax. De Rotterdammers wonnen vandaag in de eigen Kuip met 2-1 van FC Groningen. Graziano Pellè was wederom de gevierde man.

De forse Italian kopte een klein kwartier na rust een hoekschop van Jordy Clasie binnen en zette zo de 1-0 op het bord. In de 76e minuut maakte Groningen-verdediger Virgil van Dijk er 1-1 van, maar dat bleek niet genoeg. Drie minuten voor tijd maakte Pellè zijn tweede en daarmee de winnende: 2-1.

http://youtu.be/ks_vDSbZj0U

Feyenoord passeert door de overwinning Vitesse op de ranglijst en komt op gelijke hoogte met Ajax, dat eerder vandaag niet verder kwam dan 0-0 bij FC Utrecht. Boven Ajax en Feyenoord, met een gat van drie punten, staan nog PSV en FC Twente. Groningen blijft tiende.

Binnen een kwartier van 2-0 naar 2-4 bij VVV - Roda

Roda zette vanmiddag, in de laatste Eredivisiewedstrijd voor de winterstop, een 2-0 achterstand om naar een 2-4 overwinning. Linssen en Maguire maakten de twee goals voor thuisploeg VVV, maar Lebedynski, Delorge, Fledderus en Sutchuin scoorden allemaal binnen een kwartier en bogen de wedstrijd volledig om. Roda-speler Pereira moest nog met rood naar de kant, maar dat leidde niet tot een terugkeer in de wedstrijd voor de ploeg uit Venlo.

Door de overwinning komt Roda op gelijke hoogte met VVV. Beide ploegen hebben nu vijftien punten, maar zijn daarmee nog lang niet uit de zorgen. Roda en VVV staan slechts een punt boven de degradatiestreep.

Dit is nu de stand in de Eredivisie.

    • Peter Zantingh