Huntelaar haalt angel uit speculaties, verlengt contract met Schalke

Huntelaar gaat naar verluidt een miljoen meer per jaar verdienen wat neer zou komen op een jaarloon van zeven miljoen euro. Foto AP / Martin Meissner

Het zou Arsenal kunnen worden, of een terugkeer naar de Serie A. Klaas-Jan Huntelaar zou hot property zijn in de transferperiode komende maand want zijn deal met Schalke 04 liep af. Maar de superspits tekent bij in Gelsenkirchen en lijkt zo een laatste kans op een Europese topclub te verspelen.

Huntelaar wordt komende zomer 30 jaar en ligt daarna nu nog twee jaar vast bij Schalke. De kans dat een topclub op het hoogste Europese niveau dan nog in hem investeert is klein. De geboren Gelderlander vertrok eind 2008 uit de Eredivisie, speelde een half jaar voor Real Madrid en daarna een jaar voor AC Milan. Pas daarna, in Gelsenkirchen, hervond de spits zijn neus voor de goal.

Voor Schalke scoort hij gemiddeld twee doelpunten per drie wedstrijden. De contractverlengening door Huntelaar is niet alleen carrièretechnisch enigszins opvallend, ook de timing springt in het oog: nog geen week geleden ontsloeg de club trainer Huub Stevens nadat de Königsblauen waren afgezakt naar de zevende plaats in de Bundesliga.

“Ik wil all de Schalke-fans bedanken voor hun geduld de laatste tijd. Vanaf het begin had ik een goed gevoel over de club en de fans. Ik denk dat we prachtige dingen kunnen bereiken in de Bundesliga en Champions League. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze prachtige club.” - Huntelaar vanochtend via Facebook.

Huntelaar debuteerde in het betaalde voetbal voor PSV, maar het bleef in Eindhoven bij een wedstrijd. Na periodes bij De Graafschap, AGOVV en sc Heerenveen belandde hij bij Ajax. Voor het Nederlands elftal vond hij in 59 duels 34 keer het net.

    • Jules Seegers