Glazen Huis hard op weg naar weer een recordbedrag

Michiel Veenstra en Gerard Ekdom tonen in Het Glazen Huis de tussenstand na vijf dagen: 6.142.180 euro. De 3FM dj's hebben zich met collega Giel Beelen een week laten opsluiten voor de jaarlijkse benefietactie Serious Request. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor het terugdringen van de babysterfte. Foto ANP / Ade Johnson

De kans is erg groot dat de drie 3FM-dj’s morgenavond, als ze na zes dagen het Glazen Huis in Enschede uitstappen, wederom een recordbedrag hebben opgehaald. Vorig jaar was de eindstand 8,6 miljoen, nu op dag vijf al 6,1 miljoen.

Om precies te zijn: 6.142.180 euro. Vorig jaar stond het bedrag op dag vijf op 3,5 miljoen, waarna er op de laatste dag dus nog ruim 5 miljoen bij kwam. Serious Request, zoals de actie officieel heet, stevent in de komende 24 uur dus af op een recordopbrengst.

3FM-dj Gerard Ekdom vandaag in het Glazen Huis:
http://youtu.be/BXqD9b2vglM

Het is de negende keer dat de actie gehouden wordt. Elk jaar was de opbrengst hoger dan het vorige jaar. De eerste drie edities waren op de Neude in Utrecht, daarna stond het Glazen Huis elk jaar op een andere plek. De Oude Markt in Enschede is dit jaar de locatie waar drie dj’s (Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Giel Beelen) werden opgesloten om vanachter het glas zes dagen radio te maken zonder te eten. Mensen kunnen geld doneren in ruil voor een liedje.

De actie zamelt elk jaar geld in voor een ‘stille ramp’, een goed doel dat normaal gesproken weinig aandacht krijgt. Dit jaar gaan de donaties naar de bestrijding van babysterfte. Morgenavond om 21.00 uur komt het trio weer naar buiten.

    • Peter Zantingh