Ajax met puntverlies winterstop in

UTRECHT - Ajax speelt in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. Ook het wonderkind van de afgelopen weken, Viktor Fischer (M), kon vandaag het verschil niet maken voor de ploeg van trainer Frank de Boer. Foto ANP / Olaf Kraak

Een kansen verkwistend Ajax is er niet in geslaagd de eerste seizoenshelft positief af te sluiten. Bij rivaal FC Utrecht wisten de Amsterdammers vooral voor rust een overwicht met een reeks goede kansen niet om te zeten in drie punten: 0-0.

Ajax was de eerste helft superieur in de domstad, maar wist geen van de vele kansen te benutten. Van de achttien schoten op doel ging nog niet de helft tussen de palen. De regerend landskampioen gaat daardoor de winterstop in met drie punten achterstand op koplopers PSV en FC Twente.

In de tweede helft kwam er meer evenwicht in het spelbeeld en kregen beide ploegen een aantal keer zicht op een treffer. Utrechter Dave Bulthuis liep in de laatste minuut nog tegen zijn tweede gele kaart aan, maar dat bleek voor Ajax te laat om van te profiteren en de winst mee naar Amsterdam te nemen: het zevende gelijkspel in achttien wedstrijden.

Tiental Willem II pakt punt bij RKC

De Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en Willem II eindigde eveneens in 0-0. De Tilburgers speelden vanaf de veertigste minuut met toen man nadat Gaby Jallo zijn tweede geel kreeg.

De rest van de wedstrijd omsingelde RKC de defensie van Willem II maar wist maar nauwelijks echt voor gevaar te zorgen. De club uit Tilburg blijft hekkensluiter met 10 punten, RKC nestelt zich i de middenmoot.

    • Jules Seegers