Uitgelicht zaterdag

WFA48:NEDERLAND EROP UIT TIJDENS PINKSTERWEEKEND:'T LOO:APELDOORN;05JUN2006 ***ARCHIEFFOTO***- Het goede weer en de vele evenementen zorgden ervoor dat Nederland massaal de deur uit ging. Pinkpop, Rotterdams Auto & Motor festival, Free Your Mind festival, de Roparun en vele andere evenementen werden dit Pinksterweekend allemaal druk bezocht. Op de foto: Paleis 't Loo. Paleis Het Loo heeft tijdens de pinksterdagen ruim drieduizend bezoekers per dag getrokken met de openstelling van het dakterras en de tentoonstelling van de schilderijen van koningin Wilhelmina. Op een gewone zondag trekt het paleis ongeveer de helft minder publiek. WFA/jvdh/str. PPE WFA WFA

Film

Annie (John Huston, 1982, VS). Alleen in Nederland immens succesvolle verfilming van musical, die stripfiguur Little Orphan Annie plaatst in verhaaltje dat het midden houdt tussen Oliver Twist en Vadertje Langbeen. Vlak spektakel doet geen budget van 60 miljoen dollar vermoeden, maar kinderen zijn er dol op. RTL 8, 20.00-22.35u.

The Fugitive (Andrew Davis, 1993, VS). Geslaagde actiethriller naar tv-serie over voortvluchtige, ten onrechte van moord beschuldigde dokter Richard Kimble. Omvangrijke actiesequenties gaan niet ten koste van karakterisering van de hoofdpersonen: Harrison Ford als de onfortuinlijke, aan luxe gewende dokter en een schitterende Tommy Lee Jones als de achtervolgende rechercheur Gerard, een harde, twijfelende man vol gevoel dat hij niet wil voelen. Net 5, 20.00-22.40u.

Blood Work (Clint Eastwood, 2002, VS). Thrillervakwerk van Eastwood leunt niet op spectaculaire achtervolgingen of geweldscènes maar op sfeer, psychologie, gevoel voor locaties en details. Gepensioneerde FBI-agent (Eastwood zelf) krijgt van typische femme fatale (Wanda de Jésus) het verzoek de moord op haar zuster op te lossen.Net 5, 22.40-00.55u.

Informatief

Missie Max. Vrienden en familie van soldaten overzee krijgen één minuut de tijd om een kerstgroet op te nemen. Iedere militair ontvangt tijdens de feestdagen de aan hem of haar gerichte kerstgroet. Programma in samenwerking met het Ministerie van Defensie.Ned.1, 17.00-17.43u.

Holland Doc: Paleis Het Loo. Regisseur Hansje Quartel volgde een jaar lang de professionals en vrijwilligers achter de schermen van museum Paleis Het Loo. Voor hen was dit een roerig jaar, door koerswijzigingen binnen het Nationale Erfgoed, bezuinigingen uit Den Haag en de komst van een nieuwe directeur.Ned.2, 19.20-20.20u.

Vranckx: Chinese jeans. Duitse documentaire over de productie van spijkerbroeken in China. Een reportageploeg trekt met een jeansbroek die hier voor minder dan 10 euro in de rekken ligt naar China, om te onderzoeken in welke omstandigheden die gemaakt is. Een fabriek daar maakt ze voor vier euro: meer betalen de afnemers niet. De arbeiders werken lange dagen, dragen zelden beschermende kledij en chemische resten worden zomaar geloosd. Het is aan de Chinese overheid om daar iets aan te doen, vinden de Westerse producenten. Canvas, 20.10-20.40u.

The Story of ‘A Fairytale in New York’. The Pogues en producer Steve Lillywhite proberen in de studio om het geheim van een van Groot-Brittanië’s meest geliefde kerstliedjes te ontraadselen. Regisseur Peter Dougherty onthult hoe acteur Matt Dillon voorkwam dat de band gearresteerd werd. BBC 2, 01.00-02.00u.

Amusement

Serious Request. Dagverslag over het Glazen Huis in Enschede, waar radio-djs’s logeren om geld in te zamelen voor het goede doel. Ned.3, 19.30-20.25u.

Elvis - Aloha from Hawaii. Registratie van destijds in 40 landen live uitgezonden concert van Elvis Presley op 14 januari 1973. ‘The King’ ging daarbij gekleed in een wit ‘American Eagle’ jumpsuit. Hij werd begeleid door een band met o.a. James Burton (gitaar), Ronnie Tutt (drums) en Jerry Scheff (Fender bas). Wordt gevolgd door documentaire over Elvis in Las Vegas, waar hij zeven jaar lang optrad, tot zijn dood in 1977. Arte, 22.50-00.15u.

The Mystery of Edwin Drood. Drama naar de (onvoltooide) laatste roman van Charles Dickens. Waarin John Jasper ervan droomt zijn neef Edwin te vermoorden om er vervolgens met diens verloofde tussenuit te knijpen. BBC 2, 23.00-01.00u.