Recensie-overzicht film

Het bombardement. Regie: Ate de Jong. In: 114 bioscopen

NRC HandelsbladOver de film vallen een paar aardige dingen te zeggen: vrouwelijke hoofdrolspeler Roos van Erkel is bepaald een ontdekking en zanger Jan Smit heeft bij zijn filmdebuut niets om zich voor te schamen. Wat de film echter nekt is het slechte scenario.*

de VolkskrantJan Smit is geen acteur – vriendelijker valt het niet te verwoorden. Hij doet zichtbaar zijn best, maar ziet zich gehinderd door een uitgestreken gezicht en monotone spreekstem. Ate de Jong had er verstandig aan gedaan de zanger te voorzien van een tegenspeelster van formaat, maar is vergeten Roos van Erkel het verschil tussen musical-acteren en film-acteren uit te leggen.**

TrouwGrote vraag is natuurlijk: kan Jan Smit acteren? Wel, laten we het erop houden dat Carice van Houten beter zingt dan Jan Smit acteert.*