Recensie-overzicht expositie

Mike Kelley. T/m 1 april in het Stedelijk Museum, Amsterdam.

NRC Handelsblad Altijd zoekt Kelley zijn eigen weg, zijn eigen manier om tot uitdrukking te brengen wat hij denkt en voelt. Deze tentoonstelling is een afdaling in de onderbuik van het onderbewuste. En als je weer boven komt, voel je je gelouterd, vol levenskracht en boordevol inspiratie om nieuwe dingen te maken.*****

de VolkskrantGoldstein [directeur, red.] presenteert Kelley zonder onderscheid, net zoals ze de vaste collectie heeft opgehangen. Waar de presentatie wel enigszins lukt, is in de opstelling in de bovenzalen. In de duisternis komt de kakofonie van beelden en geluiden nog het dichtst bij wat Kelley met zijn werk zelf voor ogen moet hebben gestaan.

*****/***

TrouwOp de benedenverdieping is de tentoonstelling vooral een Amerikaans insidersverhaal. Op de bovenverdieping wordt het grimmig, donker, emotioneel, en fantastisch.****