Kortkolom sport

‘Schuster de nieuwe trainer VfL Wolfsburg’

Amsterdam. Bernd Schuster (52) wordt de nieuwe trainer van Bundesligaclub VfL Wolfsburg. Dat meldt het Duitse sporttijdschrift Kicker. Interim-trainer Lorenz-Günther Köstner, die sinds oktober de leiding van de ontslagen Felix Magath had overgenomen, keert terug als coach van Jong VfL Wolfsburg. Voor Schuster zou een contract tot de zomer van 2015 klaarliggen. Technisch directeur Klaus Allofs bevestigt dat Schuster een belangrijke kandidaat is – „maar niet de enige; een beslissing is nog niet genomen.” Schuster zit sinds maart vorig jaar zonder werk nadat hij opstapte bij het Turkse Besiktas. De Duitse oud-international coachte eerder Fortuna Köln, FC Köln, Deportivo Xerez, Shakhtar Donetsk, Levante, Getafe en Real Madrid. (Novum)

Wielrenner Ballan moet milt missen

Amsterdam. De milt van wielrenner Alessandro Ballan (33) is bij een spoedoperatie verwijderd. De Italiaan was tijdens een trainingskamp van zijn ploeg BMC in Spanje ten val gekomen. Hij liep verder een dijbeenbreuk, een gebroken rib en een geperforeerde long op. De verwijdering van zijn milt was medisch dringend noodzakelijk. Later wordt gekeken wanneer de wereldkampioen van 2008 aan zijn beenbreuk kan worden geopereerd. (Novum)

Malaga: drie jaar geen Europees voetbal

Amsterdam. De Spaanse club Malaga is voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA vrijdag bekendgemaakt. De straf is opgelegd vanwege overtreding van de regels voor Financial Fair Play. Malaga kampt met hoge schulden en heeft onvoldoende belastingen en sociale premies afgedragen. Malaga debuteert dit seizoen in de Champions League en haalde simpel de achtste finale. De straf gaat op zijn vroegst volgend seizoen in. (Novum)

Gelijke wielerprijzen mannen en vrouwen

Amsterdam. Het prijzengeld op de WK wielrennen wordt voortaan eerlijk verdeeld. De internationale wielerunie UCI maakte vrijdag bekend dat het prijzengeld voor mannen en vrouwen met ingang van het nieuwe jaar gelijk is. Het besluit geldt voor alle disciplines, met uitzondering van de ploegentijdrit (weg). (Novum)