PSV boekt monsterzege op NAC - ADO wint met 2-0 van NEC

PSV heeft vanavond een monsterzege geboekt bij NAC: 1-6. Jeremain Lens was tweemaal trefzeker voor de ploeg uit Eindhoven. ADO Den Haag won met 2-0 op NEC. Heracles en PEC Zwolle speelden in Almelo met 1-1 gelijk.

In een verregend Breda toonde de thuisploeg veel ontzag voor PSV dat daardoor alle ruimte kreeg om te combineren. Ondanks het knollenveld in het Rat Verlegh Stadion lukte dat wonderwel. De meeste PSV-doelpunten kwamen echter voort uit fouten van de NAC-verdediging.

Lens opende al na elf minuten de score en de aanvaller werd vijf minuten neergelegd wat een penalty opleverde. Die nam Lens zelf, maar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar stopte. Op aangeven van Tim Matavz schoot Lens de rebound wel binnen: 2-0.

PSV herstkampioen, maar Twente heeft evenveel punten

Uit de eerstvolgende aanval scoorde NAC de aansluitingstreffer. Buijs kreeg te veel ruimte en zag zijn kans schoon om uit te halen. Ruim tien minuten bleef de 2-1 op het scorebord staan, maar toen scoorde Wijnaldum de derde Eindhovense goal. Nog voor rust zorgde Zanka ook voor de vierde.

De tweede helft begon weer goed voor PSV met een treffer van Narsingh in de 56e minuut. Daarna namen de bezoekers gas terug en mocht NAC laten zien wat het kon. Ondanks het vele balbezit van de thuisploeg zat een tweede doelpunt er niet in. Toen PSV in de slotfase weer even aanzette scoorde Locadia meteen de 6-1.

PSV heeft net als FC Twente veertig punten na de eerste achttien duels. De Eindhovenaren scoorden echter al zestig keer en hebben een doelsaldo van 42. Twente doet het met een doelsaldo van 21 beduidend minder. NAC staat met veertien punten op de zestiende positie en zit in de gevarenzone.

ADO te sterk voor tien man van NEC

ADO was vanavond in eigen huis net iets sterker dan NEC. De Nijmegenaren moesten al na 21 minuten met tien man verder. Kevin Conboy kreeg na een harde overtreding terecht de rode kaart. Jens Toornstra scoorde in de 33e en de 86e minuut.

Heracles Almelo thuis punten tegen PEC Zwolle. In Almelo eindigde het duel in 1-1. Samuel Armenteros zette Heracles na een kwartier op voorsprong, maar dertien minuten later was het Youness Mokhtar die voor de gelijkmaker tekende.

Eerder vanavond won SC Heerenveen verrassend met 2-1 van Vitesse. Gisteren was FC Twente met 0-3 te sterk voor AZ.

    • Pim van den Dool