Vrees niet, technologie zal je redden na de apocalyps

Bang voor de apocalyps? Niet nodig. Wie nog net voor het einde van de wereld deze gadgets in huis haalt, overleeft vandaag wel.

Nee, na een meteorietenregen is er natuurlijk geen werkend elektriciteitsnetwerk. Kies daarom voor deze handige zonnecelrugzak. Altijd verzekerd van stroom. Tenzij je net onder die vervelende paddestoelwolk loopt. Te koop via voltaicsystems.com/offgrid.

Download ook alvast even de global village construction set. Op de site van het project (opensourceecology.org) zijn gratis open source bouwtekeningen en instructievideo’s te bekijken van vijftig machines die nodig zijn om een klein dorp zelfstandig draaiend te houden. Denk: tractor, oven, lasapparaat, stoommachine. Handig, voor als je straks opnieuw moet beginnen.

Een stenen huis is geen handige plek als de aardplaten op elkaar knallen. Kies daarom voor de i-Gloobox, een lekker isolerende meeneemiglo van de Bulgaarse ontwerper Georgi Djongarski. Comfortabel en op wieltjes.

Last van afkickverschijnselen, zo zonder Twitter en Facebook? Koop de handgedreven Eton American Red Cross Axis Self-Powered Safety Hub en vang de laatste signalen van beschaving op. Met led-lichtjes, radio en usb-poort waarmee je je mobieltje (toch geen bereik) kunt opladen. Te koop via etoncorp.com.

    • Carola Houtekamer