Slachtoffers schietpartij Alphen vragen om financiële steun

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er worden woensdag weer boodschappen gedaan in het winkelcentrum in Alphen aan den Rijn, waar zaterdag een man zes mensen dood schoot. Veel klanten staan even stil bij de bloemen voor de modezaak waarvan de eigenaresse is omgekomen. ANP VALERIE KUYPERS Bloemen voor de modezaak van de overleden eigenaresse in het winkelcentrum in Alpen aan de Rijn. Foto ANP / Valerie Kuypers

Slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij in Alphen aan den Rijn vragen om financiële steun in de rechtszaak tegen de staat. Op een website kunnen bedragen van twee tot tien euro worden gedoneerd.

Op 9 april 2011 schoot Tristan van der V. zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord. In een verklaring op de website staat:

“Wij zijn de nabestaanden, de neergeschoten overlevenden, de traumatisch verwonde slachtoffers, de gedecoreerde helden, de ondernemer gedupeerden en de ondernemer slachtoffers. Wij hebben een legitieme stem en laten deze nu gebundeld horen aan eenieder die het zich aantrekt.”

‘We hebben uw hulp hard nodig’

Het huren van ‘s lands betere letselschadeadvocaten en -juristen kost veel geld, laten de nabestaanden weten. Ze vragen daarom om de steun van sympathisanten:

“Wij kunnen dit niet alleen en hebben uw hulp hierbij hard nodig. Wij willen de verantwoordelijken aansprakelijk stellen en zijn ervan overtuigd dat het recht vroeg of laat zal zegevieren.”

De slachtoffers en nabestaanden maakten eerder deze maand bekend naar de rechter te stappen. Ze eisen in een kort geding onder meer inzage in een onderzoeksrapport van de Rijksrecherche. Het gaat volgens hun advocaat Orlando Kadir niet in de eerste plaats om een schadevergoeding, schrijft persbureau Novum. “Wat wij hopen te vinden is waarheid”, aldus Kadir.

    • Jeannine Julen