Kijken: korte aangrijpende film over autistische lone wolf

In ruil voor een hapje en een drankje leverden de acteurs hun diensten. Het resultaat is de film ‘Guilty Movie’ over een lone wolf die in een kroeg om zich heen begint te schieten en daarna zichzelf door het hoofd schiet.

In ruil voor een hapje en een drankje leverden de acteurs hun diensten. Het resultaat is de film ‘Guilty Movie’ over een lone wolf die in een kroeg om zich heen begint te schieten en daarna zichzelf door het hoofd schiet.

Bizar genoeg viel het filmproces samen met de schietpartij bij de Batman-première in een Amerikaanse bioscoop. En nu bij het uitkomen van de film, ligt het drama van Newtown nog maar net achter ons.

‘Guilty Movie’ is een productie van het filmcollectief Barnfilms. Het collectief, waarbij onder meer Thijs Römer, Katja Schuurman en Rob Wijnberg betrokken zijn, is ontstaan uit de behoefte om ‘iets moois te maken, voor vrienden, in een schuur’. Belangrijke verhalen vertellen en dat alles “zonder commerciële druk of scoringsdrang”. Barnfilms werkt met het volgende financieringsmodel: als deelnemer leg je 100 euro in en in ruil daarvoor krijg je elk half jaar een nieuwe film.

Onderstaande - allereerste - Barnfilm werd met een bescheiden budget van 30.000 euro gedraaid. En zie hier hoe dat uitpakt.