ITs Festival,waarnemend directeur Jasminka Beganovic

Slotaflevering. De 20 cultuurmakers die NRC een jaar lang intensief volgde, voerden in 2012 veel slecht nieuws-gesprekken. Maar ze vierden ook de nodige artistieke triomfen.

‘Wat we dit jaar hebben geleerd? Dat competitie plaats moet maken voor samenwerking.’

UTRECHT - Actrice Willeke van Ammelrooy ontvangt tijdens de opening van het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2012. ANP KIPPA ROBERT VOS

ITs Festival,waarnemend directeur Jasminka Beganovic

Hoe was 2012?

Het was een uitdagend jaar. In 2012 hebben we gehoord dat we Amsterdamse en Europese subsidie krijgen, dus dat is erg mooi. Maar we zijn nog in afwachting van een uitspraak van het Fonds Podiumkunsten, dus we gaan vol spanning 2013 in.

Hoe wordt 2013?

De noodzaak voor ITs neemt alleen maar toe. Het wegvallen van de productiehuizen geeft een enorme beperking voor startende podiumkunstenaars. ITs gaat zich in samenwerking met de kunstvakopleidingen nog meer concentreren op het uit de startblokken te helpen van deze groep. Maar het is dus afwachten met hoeveel geld we dat gaan doen.

Wat wilt u nog gezegd hebben?

Met de middelen die er zijn doet ITS festival al het mogelijke aan talentontwikkeling. Talentontwikkeling in de praktijk begint bij het ITs.