Huizenprijzen in november 7 procent lager dan jaar eerder

Foto NRC / Arjan de Jongh

De huizenprijzen zijn de afgelopen maand minder hard gedaald dan in de vier voorgaande maanden. Verkochte koopwoningen waren in november 6,8 procent goedkoper dan een jaar eerder, blijkt uit gegevens van het CBS en het Kadaster.

Het CBS meldt dat de prijzen van verkochte bestaande koopwoningen al drie maanden op ongeveer hetzelfde niveau liggen - rond dat van begin 2004. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, zijn de prijzen 16 procent gedaald.

Prijzen op niveau van begin 2004

Net als in de voorgaande maanden lagen de prijzen in november op het niveau van begin 2004. Ten opzichte van augustus 2008 bedraagt de prijsdaling ruim 16 procent. In de eerste 11 maanden van 2012 wisselden bijna 100 duizend woningen van eigenaar, ruim 7 procent minder dan in dezelfde periode van 2011.

    • David Haakman