Geen bedden meer vrij op de Rtanj

A picture shows the pyramid-shaped Siljak peak in the Serbian mountain of Rtanj on December 20, 2012. Visitors were flocking to the pyramid-shaped mountain in southeastern Serbia, ahead of the Mayan-foretold 'doomsday', local officials said Thursday. Hotel beds near Rtanj mountain, had been booked up well in advance, local tourist officials said. AFP PHOTO / SASA DJORDJEVIC AFP

Een piramidevormige berg in het zuidoosten van Servië, die de apocalyps naar verluidt ongeschonden zal doorstaan, is een toeristentrekpleister geworden. De Rtanj (1.570 meter hoog) zou beschermende elektromagnetische straling uitstralen. Volgens de uitbater van het enige hotel op de berg dat 250 bedden heeft, is zijn etablissement al lang geleden volgeboekt. „We hebben dit jaar 30 procent meer toeristen dan voorgaande jaren”, aldus uitbater Nebojsa Gajic, die de laatste tijd wanhopige telefoontjes kreeg van mensen „die ons smeekten een kamer voor ze te vinden, zodat ze kunnen overleven” op 21 december. AFP