Uitgelicht

Film

The Nanny Diaries (Shari Springer Berman en Robert Pulcini, 2007, VS). Vrije bewerking van chicklit-bestseller. Met Scarlett Johansson in de rol van Nanny Annie. Heerlijk is haar hese stem in de bijtende voice-over. Film gaat minder dan het boek over de verwende rijken en meer over de dilemma’s van zorgende vrouwen. Van Annie is een amateurantropologe gemaakt. Dat levert een grimlachende studie op naar rolpatronen en moeder/dochterrelaties. Ook met Laura Linney en Alicia Keys. RTL4, 20.30-22.35u.

Vampires Suck (Jason Friedberg en Aaron Seltzer, 2010, VS). Parodie op films als Twilight, door de bedenkers van de Scary Movie-series. Waarin Becca (Jenn Proske) moet kiezen tussen haar liefde voor vampier Edward en die voor weerwolf Jacob en ze bijvoorbeeld tijdens een familiediner dankzij een snijwondje aan haar vinger bijna wordt opgegeten door haar aanstaande schoonfamilie. Veronica, 20.30-22.05u.

Panique au village (Stéphane Aubier en Vincent Patar, 2009, B/L/F). Stop-motion animatiefilm waarin de van Villa Achterwerk bekende plastic speelgoedpoppetjes Cowboy, Indiaan en Paard surreële avonturen beleven in een wereld van papier-maché. Met Paard constant op de rand van paniek. Was culthitje in Cannes 2009. TV5, 21.00-22.15u.

Last Chance Harvey (Joel Hopkins, 2008, VS). Dustin Hoffman en Emma Thompson redden een even sentimenteel als lomp geval. Hoffman is een uitgerangeerde muzakschrijver die naar Londen vliegt voor zijn dochters bruiloft. Thompson voelt zich ook al overbodig: een in haar pantser gekropen vliegveldmedewerker. Volgt een voettocht langs alle toeristische trekpleisters van Londen. BBC 2, 22.00-23.30u.

Informatief

Keuringsdienst van waarde: Champignons (1). Vanavond wordt uitgezocht of in de voornamelijk in Limburg gevestigde champignonkwekerijen inderdaad (Oost-Europese) arbeidskrachten worden uitgebuit. Ned.3, 20.25-21.00u.

Holland Sport Special: De wielerkermis en de dood. Film van Wilfried de Jong over Dimitri De Fauw, jarenlang een vaste waarde in het zesdaagsencircuit en meervoudig Belgisch kampioen. Tijdens de vijfde nacht van de wielerzesdaagse van Gent in 2006 haakte De Fauw met zijn stuur in het stuur van de Spanjaard Isaac Galvez. Ze kwamen zwaar ten val. Galvez overleed aan zijn verwondingen; De Fauw raakte depressief en pleegde in november 2009 zelfdoding. Ned.3, 21.35-22.30u.

De Uil van Athena: Wojtek, the bear that went to war. Documentaire over het levensverhaal van Wojtek, een beer die de mascotte werd van een aantal Poolse vluchtelingen en soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werd een familielid, een vriend, strijdmakker en bondgenoot. Ze waren trots op hem en hij gaf hen moed. Canvas, 23.10-00.10u.