Uit voor kinderen

Kerstcircus

Morgen, op 21 december, is de première van het grootste en oudste kerstcircus van Nederland. Met sensationele luchtacrobatiek, kostelijke capriolen van de clowns, unieke hoogstandjes aan de trapeze en vertederende acts met dieren.

21 december t/m 30 januari. Ahoy, Rotterdam. Inl: ahoy.nl

Atelier van Licht

In het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt er speciaal voor kinderen een Atelier van Licht gehouden. Kunstenaars en wetenschappers in de dop experimenteren en creëren hier met allerlei vormen van licht en spelen met reflectie, projectie, fosforescentie, kleurmenging en splitsing. Je kunt er bijvoorbeeld leren hoe je een tekening maakt van licht.

t/m 20 januari. Stedelijk Museum Amsterdam. Inl: stedelijk.nl

Wensput Muiderslot

Van 22 december tot en met 6 januari gaat het deksel van de wensput van het Muiderslot tijdelijk open. Bezoekers kunnen een muntje in de put gooien en een wens uitspreken. Of de wens in vervulling gaat, hoor je dan weer van de waarzegster die op 26, 29 en 30 december aanwezig is op de spannende zolder van het kasteel.

Van 22 december t/m 6 januari. Muiderslot. Inl: muiderslot.nl