Partijvoorzitter ChristenUnie stapt op

Janneke Louisa tijdens haar eerste speech als partijvoorzitter van de ChristenUnie. Foto ANP

Janneke Louisa stapt op als partijvoorzitter van de ChristenUnie. Ze bekleedt deze functie sinds mei van dit jaar. De reden van vertrek is privé, meldt de partij vanavond.

Louisa was de eerste vrouwelijke voorzitter van de ChristenUnie. Het partijbestuur heeft laten weten het besluit van Louisa respecteren, maar betreurt het vroege vertrek.

Slob: gedreven partijleider

Ook partijleider Arie Slob laat weten respect te hebben voor het ‘zware besluit’ dat ze heeft genomen om ermee te stoppen. “Gezien haar kwaliteiten had ik veel verwachting van de wijze waarop zij haar voorzitterschap wilde invullen.” Slob omschrijft haar als ‘gedreven’ om leden meer bij de partij te betrekken.

Het voorzitterschap wordt nu tijdelijk waargenomen door vicevoorzitter Klaas Tigelaar. Het partijbestuur wil snel een nieuwe voorzitter benoemen. Daarvoor wordt een commissie in het leven geroepen. Het is de bedoeling dat de opvolger van Louisa wordt gekozen tijdens het partijcongres in april.

    • Annemarie Coevert