Onderzoek: Oranje-spelers waren niet fit op het EK

Voetbalbond liet onderzoek doen naar het desastreus verlopen EK.

Amsterdam. De spelers van het Nederlands elftal waren afgelopen zomer niet fit tijdens het funest verlopen EK in Polen en Oekraïne. Dat blijkt uit een onderzoek van de KNVB, zo liet directeur betaald voetbal Bert van Oostveen gisteren weten aan Voetbal International. Volgens Van Oostveen was Oranje niet klaar voor de topwedstrijden.

Oranje, in 2010 nog verliezend finalist op het WK in Zuid-Afrika, verloor alle drie zijn groepswedstrijden tijdens het EK voetbal. Denemarken, Duitsland en Portugal bleken achtereenvolgens te sterk.

Van Oostveen stoorde zich ook aan het gedrag van Robin van Persie, die weigerde met de pers te praten. Toch greep hij niet in. „Je weet ook dat de resultaten niet crescendo zijn. Op zo’n moment wil je niemand onnodig onder druk zetten. Ik wilde de verhoudingen niet verder vertroebelen”, aldus Van Oostveen. Novum