Loting achtste finale Champions League: Mourinho treft Ferguson

Sir Alex en José tijdens hun laatste onderonsje in de Champions League in 2009, toen Mourinho Inter nog onder zijn hoede had. Foto Reuters / Nigel Roddis

De vrienden José Mourinho en Sir Alex Ferguson zullen de degens moeten kruisen in de komende knock-outronde van de Champions League. Medio februari gaat Manchester United op bezoek bij Real Madrid. En dat was niet de enige kraker die vanochtend uit de kokers kwam rollen.

Want Arsenal-Bayern München is een treffen dat er eveneens mag wezen. De Duitsers waren vorig jaar verliezend finalist. Verder werden nog FC Barcelona en AC Milan aan elkaar gekoppeld, twee grote namen in de geschiedenis van Europa’s belangrijkste clubtoernooi.

De wedstrijden tussen Ferguson en Mourinho betekenen ook een terugkeer van Cristiano Ronaldo op Old Trafford. Anderzijds moeten Robin van Persie en Wayne Rooney de spijkerharde defensie van Madrid, met onder meer Marcelo, Pepe en Sergio Ramos, zien te verslaan.

Laatste treffen in de CL tussen United en Real in 2003 werd 4-3:

Ook interessant:

Het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay werd gekoppeld aan Galatasaray en Gregory van der Wiel kan zich met Paris St. Germain opmaken voor een bezoekje aan Valencia.

Borussia Dortmund, dat groep D waar Ajax in speelde won, neemt het op tegen Shakhtar Donetsk en Juventus lootte tegen Celtic. Malaga houdt het dicht bij huis. De Spaanse Champions Leaguedebutant speelt bij de laatste zestien tegen FC Porto.

De speeldata van de eerste speelronde zijn 12, 13 februari en 19-20 februari. De returns zijn dan op 5-6 maart en 12-13 maart.

    • Jules Seegers