Terugkijken: Weekers geeft opheldering aan de Kamer

De Kamer wil tekst en uitleg van Weekers. Foto ANP / Phil Nijhuis

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën moest zich vanmiddag verantwoorden in een Kamerdebat. Meerdere partijen eisetn onder meer opheldering over de financiering van zijn campagne door de omstreden projectontwikkelaar Piet van Pol. Die kwam er.

Kamerleden lieten vanmiddag weten dat Weekers ‘bepaald niet handig is geweest’ in zijn handelwijze rondom de financiering van de reclamezuil:

Staatssecretaris Weekers vindt achteraf de reclamezuil met zijn foto langs de A73 in Limburg geen goed idee:

Ook betreurt hij alle commotie die rond zijn persoon is ontstaan:

De Tweede Kamer eiste eerder deze week opheldering over de gift en over mogelijke belangenverstrengeling. De Kamer wilde weten waarom Weekers er een voorkeur voor had om het belastingkantoor van Venlo te sluiten ten faveure van die van Roermond, de stad van Van Rey.

Ook debat over Verdaas

De Tweede Kamer debatteert vanmiddag niet alleen hierover, maar ook over de afgetreden staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas (PvdA). Verdaas treed onlangs af toen was gebleken dat hij had gesjoemeld met declaraties. Inmiddels is in de Kamer twijfel gerezen over welke informatie Rutte over deze kwestie had tijdens het gesprek dat hij met Verdaas had voor het aantreden van het kabinet.

    • David Haakman