Kortkolom sport

Dost schiet Wolfsburg verder in Duitse beker

Wolfsburg. De Nederlandse voetballer Bas Dost heeft zijn Duitse club VfL Wolfsburg gisteravond naar de kwartfinale van het nationale bekertoernooi geschoten. De voormalige spits van Heerenveen scoorde in de slotminuut tegen Bayer Leverkusen: 2-1. Door een eigen doelpunt van Fagner was Leverkusen op voorsprong gekomen, Christian Träsch maakte voor Wolfsburg gelijk. De Bundesligaclub van Dost speelt in de kwartfinale tegen tweedeklasser Kickers Offenbach. Bayern München en Borussia Dortmund zijn bij de loting aan elkaar gekoppeld. De twee topploegen stonden vorig seizoen nog in de eindstrijd tegenover elkaar. Toen won Dortmund met 5-2. (NRC)

Weer hamstringpijn Van der Vaart (HSV)

Hamburg. Voetballer Rafael van der Vaart is nog niet hersteld van de hamstringblessure die hij eind vorige maand opliep. De middenvelder van Hamburger SV kreeg deze week opnieuw klachten toen hij met zijn zoontje in de tuin voetbalde. Het is niet duidelijk hoelang Van der Vaart, die in eerste instantie dacht drie weken te zijn uitgeschakeld, nog uit de roulatie is. De 29-jarige Nederlander had de training al hervat bij HSV. Van der Vaart hoopt eind januari, bij de hervatting van de Bundesliga, wedstrijdfit te zijn. (Novum)

Balotelli wel eens met boete Manchester City

Manchester. De Italiaanse voetballer Mario Balotelli gaat toch niet in beroep tegen de hoge boete die zijn club Manchester City hem had opgelegd. De 22-jarige multimiljonair zegt de straf te accepteren uit respect voor zijn trainer en landgenoot Roberto Mancini, voor de supporters en de club. City hield de maximale boete van twee weeksalarissen in, omdat Balotelli vorig seizoen elf wedstrijden had gemist door diverse schorsingen. In dit geval ging het om zo’n 418.000 euro. (Novum)

Chelsea-Swansea voor finaleplaats om beker

Londen. Chelsea neemt het in de halve finale van de League Cup op tegen Swansea City. De Londense voetbalclub speelt begin januari het eerste duel voor eigen publiek. Twee weken later staat de return in Wales op het programma. Het andere halve finaleduel gaat tussen vierdeklasser Bradford City en Aston Villa. De finale wordt eind februari op Wembley gespeeld. De League Cup is minder prestigieus dan de FA Cup, die traditiegetrouw medio mei zijn hoogtepunt kent met de Cup Final op Wembley. (NRC)

Bologna wint ook om beker bij SSC Napoli

Napels. De Italiaanse voetbalclub Bologna heeft voor de tweede keer binnen vier dagen bij het sterker geachte SSC Napoli gewonnen. Waren de bezoekers zondag in de Serie A al te sterk, gisteren won Bologna ook het bekerduel in Napels: 2-1. Ook Fiorentina bereikte de kwartfinale. De ploeg van oud-Ajacied El Hamdaoui won met 1-0 bij Udinese. De kwartfinaleduels: Inter-Bologna, Milan-Juventus, Roma-Fiorentina en Lazio-Catania. (Novum)