In beeld

De Sharia bepaalt het leven van alledag in Atjeh

Indonesië is het land met de grootste moslimbevolking ter wereld. In de provincie Atjeh, gelegen in het noorden van het eiland Sumatra, worden de regels van de koran strikter gehandhaafd dan waar dan ook. Het is de enige provincie van Indonesië waar de islamitische Shariawet van kracht is, en dat heeft een duidelijke uitwerking op het dagelijkse leven in de regio.
Agenten van de Sharia spreken studenten aan die spelletjes spelen in een internetcafé tijdens schooluren. Een van de jongens kreeg een 'morele preek' en werd gedwongen in een bus te stappen en naar school gebracht.
Reuters / Damir Sagolj
Een vrouwelijk lid van de Shariapolitie is erop gebrand de kleding van deze groep dames te inspecteren. De Sharia patrouilleert dagelijks in parken en op stranden om te controleren of er geen ongetrouwde stellen zijn, dames zonder hoofddoek of mensen met alcohol.
Reuters / Damir Sagoli
Bezoekers betreden een schip dat tijdens de tsunami van 2004 op land gesmeten was, en nu dienst doet als gedenkplek. Sommige inwoners van de kuststrook geloven dat de verwoestende tsunami een straf was van God voor diegenen die de wetten van de islam hebben gebroken.
Reuters / Damir Sagolj
Een meisje in een deur van een woning die verwoest werd tijdens de tsunami in Atjeh.
Reuters / Damir Sagolj
Jonge mannen dansen onder een monument, gemaakt van het eerste vliegtuig van Indonesië, in een openbaar park in Atjeh.
Reuters / Damir Sagolj
Een moslimgezin op het strand, genietend van het mooie weer.
Reuters / Damir Sagolj
Agenten betrappen jongeren op het spelen van computerspelletjes tijdens werktijd.
Reuters / Damir Sagolj
Leden van een punkband genaamd 'Trotoar Chaos' poseren. De band blijft actief, ondanks diverse straffen die ze kregen. Zo werd eerder het haar van de leden afgeschoren door de politie.
Reuters / Damir Sagolj
Patiënten worden in een kamer opgesloten van een psychiatrische kliniek in Atjeh. Volgens het personeel neemt het aantal psychiatrische patiënten in de regio de laatste jaren snel toe door het conflict waar de provincie in verwikkeld is, de tsunami en door het gebruik van verdovende middelen.
Reuters / Damir Sagolj
Deze dame kust de hand van haar echtgenoot nadat ze werden gehuwd in een moskee in Atjeh. De ceremonie was zeer religieus. De twee leerden elkaar een jaar geleden kennen via Facebook. Omdat het verboden is voor ongehuwde koppels om in het openbaar te verschijnen neemt de rol van Facebook in het datingcircuit van de regio toe.
Reuters / Damir Sagolj
Het pasgetrouwde stel tijdens de plechtigheid in de moskee.
Reuters / Damir Sagolj
Leerlingen van een kostschool wassen zichzelf voor het gebed. De meeste leerlingen op de school zijn weeskinderen. Hun ouders kwamen om tijdens het jarenlange gewelddadige conflict van Atjeh.
Reuters / Damir Sagolj
Jongeren hangen rond bij het strand. Iedere dag sluit het strand om zes uur 's middags om de islamitische wet te handhaven.
Reuters / Damir Sagolj