Ajax in tweede ronde Europa League tegen Steaua Boekarest

Christian Eriksen, op Europees niveau Ajax' meest aansprekende speler, in duel met Ivan Perisic (Dortmund) in de groepsfase van de Champions League. Foto Reuters / Toussaint Kluiter

Ajax is bij de loting voor de knock-outfase van de Europa League door Patrick Kluivert gekoppeld aan Steaua Boekarest. Mochten de Amsterdammers overleven dan treffen ze de winnaar van het treffen tussen Chelsea en Sparta Praag. Kluivert mocht de loting voltrekken omdat de finale dit jaar in de Amsterdam Arena wordt gespeeld.

Andere pittige koppels werden gevormd door Zenit St. Petersburg-Liverpool en Lyon-Tottenham. Het KRC Genk van trainer Mario Been lootte VfB Stuttgart en Dirk Kuyt gaat met Fenerbahçe op bezoek bij het Wit-Russische BATE Borisov. Tim Krul en Vurnon Anita van Newcastle United ontvangen Metalist Charkov en hoewel Wesley Sneijder al tijden buiten de selectie wordt gelaten neemt Inter het op tegen CFR Cluj. Luuk de Jongs Borussia Mönchengladbach trof het zwaar met Lazio Roma.

Guus Hiddink moet met zijn Anzji de strijd aan met Hannover, dat in de groepsfase FC Twente uitschakelde. FC Dnipro, dat PSV uit het Europa League-toernooi knikkerde treft FC Basel. Chelsea, uit de Champions League gestoten als titelverdediger, werd gekoppeld aan Sparta Praag.

De wedstrijden in de tweede ronde worden op 14 en 21 februari afgewerkt. Op 7 en 14 maart worden dan de achtste finales gespeeld. Eerder vandaag werd geloot voor de achtste finales van de Champions League waarbij enkele interessante affiches werden gevormd

    • Jules Seegers