Voetbal Kort

Wesley Sneijder komt dit jaar niet meer in actie voor Internazionale. De uit de gratie geraakte Nederlandse spelmaker hoeft zich samen met ploeggenoot Philippe Coutinho niet meer te melden op het Angelo Moratti-complex, meldt de Italiaanse club. Sneijder leeft al maanden met onmin met Inter, omdat hij weigert akkoord te gaan met een verlaagd salaris. Inter speelt dit kalenderjaar nog een thuisduel, zaterdag tegen Genoa. Desondanks wordt geen prijs meer gesteld op de aanwezigheid van Sneijder en Coutinho. „De twee Nerazurri voegen zich met volledige goedkeuring van de club en trainer Andrea Stramaccioni bij hun families voor de feestdagen”, meldt de nummer twee van de Serie A op zijn website. Met het besluit om Sneijder, die eind september voor het laatst in actie kwam, vervroegd op vakantie te sturen, lijkt de Milanese club aan te sturen op een definitieve breuk. Novum

Lionel Messi heeft zijn toekomst aan Barcelona verbonden. De 25-jarige Argentijn verlengde gisteren zijn contract bij de Catalaanse club met twee jaar, waardoor hij nu tot de zomer van 2018 is vastgelegd. Messi brak in het seizoen 2004-2005 door bij Barcelona en is uitgegroeid tot een wereldster en de absolute vedette van de club. De contractverlenging van Messi is geen verrassing, omdat hij al meerdere keren trouw beloofde aan de lijstaanvoerder van de Primera Division. Met de opwaardering van zijn contract beloont Barcelona zijn sterspeler. Messi verbeterde onlangs het recordaantal doelpunten in een kalenderjaar van de Duitser Gert Müller, die in 1972 85 keer scoorde. Messi staat inmiddels op 88 goals en kan zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop bij Real Valladolid zijn totaal verder opvoeren. Ook Xavi en Carles Puyol tekenden gisteren bij, beide tot medio 2016. Novum