Uitgelicht

Film

Love Actually (Richard Curtis, 2003, GB/VS). Diep-romantische komedie is een mozaïek waaraan de beste Britse acteurs meededen: Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Hugh Grant, Laura Linney, Alan Rickman, Keira Knightley. En Billy Bob Thornton als de Amerikaanse president. RTL5, 20.30-23.10u.

The Night Listener (Patrick Stettner, 2006, VS). Thriller met Robin Williams als radiodj die een verbroken relatie moeilijk kan verwerken. Nadat hij een manuscript heeft gelezen van een jonge fan die wordt opgevoed door sociaal werkster Toni Collette voelt hij zich bij de jongen betrokken raken. Maar is die jongen wel degene die hij voorwendt te zijn? RTL8, 20.30-22.15u.

Along Came Polly (John Hamburg, 2004, VS). In hedendaagse romantische screwball comedy mogen Ben Stiller en Jennifer Aniston de eigentijdse Cary Grant en Katherine Hepburn spelen. Hij de neuroot, zij de vrijgevochten dame met bindingsangst en een bejaarde, halfblinde fret – een variant op de luipaard in de Howard Hawks-klassieker Bringing Up Baby. Ook met Philip Seymour Hoffman en Alec Baldwin. RTL5, 23.15-01.00u.

Informatief

Labyrint: Geestverruimende therapie. Goed nieuws voor rokers: zij kunnen van hun verslaving verlost worden door aan de paddo’s te gaan. Althans, volgens psychofarmacoloog Matthew Johnson van de Johns Hopkins University School of Medicine. Vier van de vijf verstokte rokers die zijn experimentele therapie volgden, zijn na een jaar nog steeds gestopt. Dit en andere recente wetenschappelijke studies naar niet-recreatief gebruik van psychedelica. Ned.2, 20.55-21.25u.

Snow Babies. Caroline Quentin leest het commentaar in deze natuurdocumentaire over beesten die geboren worden op de koudste plekken op aarde. We zien hoe piepjonge keizerpinguïns, japanse makaken, ijsberen, poolvossen en otters met hulp van familie en vrienden het eerste jaar van hun leven doorstaan. BBC 1, 21.00-22.00u.

The Christmas No. 1 Story. Terugblik op zestig jaar hits die met Kerstmis op nummer 1 van de hitparade stonden in Groot-Brittannië. Daar ontbrandt ieder jaar een inmiddels traditionele en onvoorspelbare strijd om dat wapenfeit. Met o.a. Noddy Holder, Roy Wood, Boney M, Shakin’ Stevens, Cliff Richard en East 17. Echter ook met Mr. Blobby. BBC 2, 22.00-23.00u.

Radio

JazzLive: Zapp4 & Spinvis. Opname van het Zondagfestival in De Doelen in Rotterdam, vorige maand. Het groovende strijkkwartet Zapp4 (Jasper le Clercq en Jeffrey Bruinsma, viool; Oene van Geel, altviool; en Emile Visser cello, speelt in het eerste deel eigen bewerkingen van nummers van de groep Radiohead. In deel twee hun concert aldaar met Spinvis.Radio 6, 23.02-01.00u.