Twitteraccount Anonymous korte tijd offline wegens actie tegen kerk

epa02375942 Members of the Westboro Baptist Church of Topeka, Kansas, protest outside the White House in Washington, DC, USA, on 05 October, 2010. On 06 October, the US Supreme Court will hear oral arguments in a case challenging anti-gay protests at military funerals. Members of Westboro believe god is killing American soldiers for America's tolerance of homosexuality. EPA/JIM LO SCALZO
epa02375942 Members of the Westboro Baptist Church of Topeka, Kansas, protest outside the White House in Washington, DC, USA, on 05 October, 2010. On 06 October, the US Supreme Court will hear oral arguments in a case challenging anti-gay protests at military funerals. Members of Westboro believe god is killing American soldiers for America's tolerance of homosexuality. EPA/JIM LO SCALZO Archieffoto uit 2010 van leden van de Westboro Baptist Church tijdens een demonstratie tegen de acceptatie van homoseksualiteit. Foto EPA / Jim Lo Scalzo

Het twitteraccount van hackerscollectief Anonymous is vanavond korte tijd offline geweest. Dat had te maken met de campagne die Anonymous begonnen is tegen de Westboro Baptist Church wegens de schietpartij in Newtown. Anonymous verspreidt via Twitter privégegevens van leden van de kerk.

Anonymous heeft de Westboro Baptistch Church de oorlog verklaard omdat leden van het kerkgenootschap gezegd hebben dat God Adam Lanza zijn gruweldaden heeft laten uitvoeren omdat Amerika homoseksualiteit is gaan accepteren. Een woordvoerder van de Westboro Baptist Church had gedreigd dat de groepering de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van Newtown om die reden zou gaan verstoren.

De hackers van Anonymous reageerden woedend op de uitspraken en aangekondigde acties van het genootschap en riep aanhangers op leden van de kerk op te sporen en digitaal aan de schandpaal te nagelen:

Twitter avatar YourAnonNews Anonymous Yes #WBC, nothing of yours is safe. All your base are belong to us. You run we find you.

http://www.youtube.com/watch?v=eB3wSK0Xi58&feature=youtu.be

Twitter grijpt in wegens overtreden privacyregels

Het officiële Twitteraccount van Anonymous, @YourAnonNews, was vanavond plotseling offline, meldde Anonymous via een nieuw account:

Twitter avatar YANBackUp YANBackUp Free speech is dead.

Twitter bleek Anonymous te willen waarschuwen voor het overtreden van de regels met betrekking tot privacy, blijkt uit een mail van Twitter aan de groep die Anonymous via het sociale medium verspreidde:

Later op de avond was het officiële account opnieuw offline. Een woordvoerder van Twitter wilde tegenover The Huffington Post geen commentaar geven op de kwestie. Anonymous zelf reageerde als volgt op het offline en weer online gaan van hun account:

Twitter avatar YourAnonNews Anonymous BREAKING: We’re back motherfuckers.
Twitter avatar YourAnonNews Anonymous You can’t suspend an idea.