Rust voor Gözübüyük

Serdar Gözübüyük fluit komend weekeinde in het betaalde voetbal geen eredivisieduel. De 27-jarige arbiter is niet ingedeeld, blijkt uit het gisteren bekendgemaakte overzicht van aangestelde arbiters.

Gözübüyük wordt door de KNVB schijnbaar uit de wind gehouden, na zijn veelbesproken incident met Robert Maaskant afgelopen zaterdag. De arbiter toonde de trainer van FC Groningen een bandje met daarop het woord ‘respect’, nadat Maaskant volgens hem te fel had geprotesteerd.

Maaskant uitte later zijn onvrede over het voorval en kreeg bijval van de meeste collega-trainers uit de eredivisie. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en scheidsrechtersbaas Dick van Egmond noemden de actie van Gözübüyük onnodig.

De actie was ingegeven na een dodelijk incident met grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die werd bij een amateurwedstrijd in elkaar werd geschopt en overleed aan zijn verwondingen.