Patti Smith schrijft vervolg op autobiografie

Dichteres en singer-songwriter Patti Smith werkt aan een vervolg op het bejubelde Just Kids uit 2010, zo weet The Guardian. Smith zal in het boek over dezelfde periode schrijven als in Just Kids, maar andere thema’s behandelen, zoals muziek en familie. Just Kids, waar Smith de National Book Award voor non-fictie mee won, handelde over

Patti Smith (Foto AP)

Dichteres en singer-songwriter Patti Smith werkt aan een vervolg op het bejubelde Just Kids uit 2010, zo weet The Guardian.
Smith zal in het boek over dezelfde periode schrijven als in Just Kids, maar andere thema’s behandelen, zoals muziek en familie.

Just Kids, waar Smith de National Book Award voor non-fictie mee won, handelde over de vriendschap die Smith in de jaren zestig opbouwde met Robert Mapplethorpe, de man die later uitgroeide tot een beroemd fotograaf. Het boek schetste daarnaast een levendig beeld van het New York van eind jaren zestig.

Just Kids moest het volgens Hester Carvalho, die het boek besprak, niet van de stijl hebben. “Het is aansprekend om andere redenen. In de eerste plaats omdat het een beeld geeft van de bruisende periode van eind jaren zestig, begin zeventig, de hoogtijdagen van Leonard Cohen, Charles Bukowski en William Burroughs.”