Onderzoek Fiod naar verslag Imtech

Justitie en de fiscale opsporingsdienst Fiod kijken naar naar een jaarrekening die technisch dienstverlener Imtech als bewijsstuk heeft ingebracht tijdens een rechtszaak over een bonusconflict. Van een „formeel onderzoek” is echter geen sprake, zegt Imtech.

Uit een uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden blijkt dat Imtech „willens en wetens” een valse jaarrekening over 2009 heeft opgesteld voor dochteronderneming Ventilex. Imtech zou de nettowinst van 2,5 miljoen euro over 2009 in een intern jaarverslag hebben omgezet in een netto verlies van 2,4 miljoen in het definitieve jaarverslag.

Hans Eijer, advocaat van de tegenpartij, laat weten dat de Fiod contact met hem heeft opgenomen om inzage te krijgen in de stukken. „In januari komen ze langs.”

Ook Imtech heeft van de Fiod gehoord dat de opsporingsdienst kijkt naar de omstreden jaarrekening.