Militair leidinggeven

Boek

Leiderschap onder vuur

Marco Kroon, 18,95 euro

Zo veel voorbeelden zijn er niet van voormalig legerleiders die in het bedrijfsleven ook goede aanvoerders zijn. Militairen zijn waarschijnlijk iets te fanatiek voor een situatie waarbij gevechten op hele andere manieren worden gestreden. Kapitein Marco Kroon kan dus zijn sollicitatiebrief naar de Raad van Bestuur van ING beter laten zitten. Maar hij zou de bestuurders misschien wel goede tips aan de hand kunnen doen. Vanuit dat idee is Leiderschap onder vuur geschreven. Je kunt dan wel een bedrijf leiden, zelfs de meest gelouterde directeur heeft niet, terwijl de kogels over zijn hoofd vlogen, in een paar seconden beslissingen moeten nemen die konden leiden tot de dood van zijn werknemers. Marco Kroon heeft die ervaring wel en kan ook nog eens claimen dat hij op dat moment de juiste beslissingen nam.