Kijktips

Film

The Night Listener (Patrick Stettner, 2006, VS).

Thriller met Robin Williams als radiodj die een verbroken relatie moeilijk kan verwerken. Nadat hij een manuscript heeft gelezen van een jonge fan die wordt opgevoed door sociaal werkster Toni Collette voelt hij zich bij de jongen betrokken raken. Maar is die jongen wel degene die hij voorwendt te zijn? RTL8, 20.30-22.15u.

Along Came Polly (John Hamburg, 2004, VS).

In hedendaagse romantische screwball comedy mogen Ben Stiller en Jennifer Aniston de eigentijdse Cary Grant en Katherine Hepburn spelen. Hij de neuroot, zij de vrijgevochten dame met bindingsangst en een bejaarde, halfblinde fret – een variant op de luipaard in de Howard Hawks-klassieker Bringing Up Baby. Ook met Philip Seymour Hoffman en Alec Baldwin. RTL5, 23.15-01.00u.

Informatief

Labyrint: Geestverruimende therapie.

Goed nieuws voor rokers: zij kunnen van hun verslaving verlost worden door aan de paddo’s te gaan. Althans, volgens psychofarmacoloog Matthew Johnson van de Johns Hopkins University School of Medicine. Vier van de vijf verstokte rokers die zijn experimentele therapie volgden, zijn na een jaar nog steeds gestopt. Dit en andere recente wetenschappelijke studies naar niet-recreatief gebruik van psychedelica. Ned.2, 20.55-21.25u.

The Christmas No. 1 Story.

Terugblik op zestig jaar hits die met Kerstmis op nummer 1 in de hitparade stonden in Groot-Brittannië. Daar ontbrandt ieder jaar voor Kerst een inmiddels traditionele, onvoorspelbare en met vele middelen gevoerde strijd om dat wapenfeit. Commentaar van o.a. Tony Blackburn en Pete Waterman. Met o.a. Noddy Holder, Roy Wood, Boney M, Shakin’ Stevens, Cliff Richard en East 17. Echter ook met Mr. Blobby. BBC 2, 22.00-23.00u.