Ik wil voor een hoger doel werken

Kandidaat

Naam: Lidwien Fokkema (25)

Is: Medewerker commerciële ondersteuning bij Ahold

Wil een baan als: Jongerenonderzoeker

Salariseis: „Ik ben gauw tevreden en hoef geen advocatensalaris.”

Pogingen om werk te vinden: „Eén dag per week besteed ik aan solliciteren en netwerken.”

Pitch

„Na mijn studie neuropsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen rolde ik min of meer toevallig in een stage bij Ahold. Daar heb ik een onderwijsprogramma ontworpen voor het platform ‘Ik eet het beter’, waarmee we langs basisscholen gingen om scholieren te leren over een gezonde levensstijl. Ik vind het leuk om met jonge mensen te werken, omdat ze nog zo lekker eerlijk zijn.

„Het liefst zou ik onderzoek doen onder jongeren. Nee, daarbij hoeft mijn studie niet direct van pas te komen. Ik vond het interessant om te leren hoe stofjes in de hersenen ons gedrag beïnvloeden, maar ik ben vooral ook benieuwd wat jongeren beweegt. Na het incident met de grensrechter die dood werd geschopt, wilde ik bijvoorbeeld weten hoe jongeren daar zelf tegenaan kijken.

„Ik ben creatief, kan goed met mensen omgaan en vind het belangrijk om te werken voor een hoger doel. Dat hoeft niet per se letterlijk bij een goed doel of NGO te zijn, want ik ben een realistische idealist. Een groot bedrijf heeft een grote stem en kan daarom misschien wel meer bereiken. Maar het werk zelf moet wel ergens over gaan.

„Op dit moment heb ik een commerciële functie bij Ahold. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe tandpasta. Daarvoor moest ik het product proeven en zeggen wat ik er van vond. Ik merk dat ik daar niet zo geschikt voor ben. Mijn interesse ligt niet bij hoge verkoopcijfers, ik denk liever na over hoe de verpakking beter gerecycled kan worden.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Lidwien Fokkema? Mail naar werk@nrc.nl