Guardian stopt met Facebook

De Britse krant The Guardian stopt met zijn Facebook-app. Al werden aanvankelijk meer bezoekers bereikt dan via de normale website, de redactie is ontevreden over de manier waarop het nieuws verspreid werd op het sociale netwerk.

Een vertegenwoordiger van The Guardian betuigde afgelopen zomer op een congres in Amsterdam nog dat Facebook voor meer online lezers zorgde dan Google. Maar dankzij een wijziging in Facebooks mechanisme van frictionless sharing – bijna alles wat je op het netwerk doet is meteen zichtbaar in je vriendenkring – raakten links naar artikelen in The Guardian ondergesneeuwd. Het bezoek daalde vervolgens pijlsnel. Eerder maakte een andere prominente Facebook-partner, muziekdienst Spotify, bekend dat het zijn gebruikers niet meer verplicht stelt via Facebook in te loggen.