Dit zie je niet vaak: steenarend maakt duikvlucht en grijpt peuter

Steenarend
Steenarend

Dit filmpje werd recent gemaakt in een park in Montreal, Canada. Het vreedzame beeld van een park onder een blauwe lucht wordt plotseling ingeruild voor schrik als een steenarend een duikvlucht maakt en probeert een peuter te grijpen.

Een volwassen steenarend (en daar hebben we hier klaarblijkelijk mee te maken) heeft een spanwijdte van ruim twee meter. Vanuit de lucht heeft hij zijn prooi al gezien, waarna hij een ruime bocht maakt en het dreumesje aanvalt. Even lijkt het erop of hij het kindje daadwerkelijk meeneemt, maar op ongeveer een meter hoogte laat de vogel toch weer los.

Gelukkig loopt het goed af, mede omdat het kind een dikke winterjas aanheeft en dus enigszins beschermd is tegen de klauwen van de steenarend. Zoals iemand op Reddit zegt: anders had vader thuis wel wat uit te leggen.

Is dit echt? Er gaan stemmen op van niet, omdat het kind nog even omhoog beweegt nadat de vogel al heeft losgelaten:

http://youtu.be/GjOljUMc-Nc

Aan de andere kant: op Kerstavond 1868 flikte een arend ook al zoiets, volgens dit krantenartikel uit die tijd. Een kindje kroop de tuin in, werd gegrepen en zelfs drie kilometer meegenomen door het beest.