buzz

Premières afgezegd na tragedie in Newtown

In Hollywood regent het afzeggingen voor filmpremières naar aanleiding van het bloedbad op een school in Newtown, Connecticut. Eerder werd de première van Jack Reacher al afgezegd, de nieuwe actiefilm van Tom Cruise. Ook de première in Los Angeles van Django Unchained, de nieuwe film van de vanouds bloederige Quentin Tarantino, ging eerder deze week niet door. In plaats daarvan werd de film in besloten kring vertoond aan de acteurs en medewerkers van de film. „Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families die betrokken zijn bij de tragedie in Newtown, Connecticut. In deze tijd van nationale rouw hebben we besloten af te zien van de voorgenomen gebeurtenis”, aldus de productiemaatschappij Weinstein Company. Uit de trailer voor Jack Reacher zijn volgens sommige Amerikaanse media op het laatste moment beelden van een volautomatisch wapen verwijderd. De film begint met een scène waarin een scherpschutter vijf mensen doodschiet. Ook de première van de comedy Parental Guidance, met Bette Midler en Billy Crystal, is afgelast. Niet vanwege enig geweld in de film, maar omdat een feestelijke première op dit moment ongepast zou zijn.

Recordopening

Hobbit

The Hobbit. An Unexpected Journey van Peter Jackson heeft ondanks matige recensies het record gebroken voor het beste openingsweekend in december in de VS. De film bracht in het eerste weekend bijna 85 miljoen dollar op. Dat is de beste opening voor een kerstfilm ooit. Voorheen stond het record op naam van I Am Legend met Will Smith (2007). Wereldwijd bracht The Hobbit, het eerste deel van een nieuwe trilogie van de maker van The Lord of the Rings, 223 miljoen dollar op in het eerste weekend.

Penn minacht collega’s

Sean Penn heeft zijn collega’s onder uit de zak gegeven. De meeste collega-filmsterren leggen de lat veel te laag, zei Penn tegen mannenblad Esquire. „In het algemeen ligt het ambitieniveau laag. Heel laag. In het algemeen doen ze de ene shitfilm na de andere, de meeste acteurs en actrices. En dat is net zo goed hun eigen verantwoordelijkheid als die van de filmindustrie. Iedereen wil alleen maar geld verdienen, iedereen wil een reclamecontract, iedereen wil juwelen en parfum verkopen.”

Hacker Johansson vast

Christopher Chaney, ook wel genaamd de ‘Hollywood Hacker’, die het onder meer had gemunt op Scarlet Johansson, heeft in Los Angeles een gevangenisstraf van tien jaar gekregen. De man had de e-mailaccounts gekraakt van meer dan vijftig Hollywoodsterren, waaronder die van Johansson. Daarna verspreidde hij naaktfoto’s van de ster op internet. Johansson legde op videotape een verklaring af in de rechtszaak.

Trend: lange films

De films die de komende weken uitkomen en die meedingen in de race om de Oscars hebben in elk geval één ding gemeen: hun excessieve lengte. Zero Dark Thirty, over de jacht op Bin Laden: 147 minuten, Spielbergs Lincoln: 150 minuten, Tarantino’s Django: 165 minuten. Nog altijd iets korter dan The Hobbit, die 170 minuten nodig heeft.

Gervais met Muppets

De Britse komiek Ricky Gervais is in onderhandeling met de makers van de nieuwe film van The Muppets, die zich in Europa zal afspelen. De terugkeer van The Muppets vorig jaar in de bioscopen was een onverwacht groot succes, wat een sequel onvermijdelijk maakte. James Bobin zal opnieuw regisseren.

Kojak krijgt film

Filmstudio Universal werkt aan een bioscoopfilm naar de succesvolle misdaadserie voor televisie uit de jaren zeventig Kojak, toen met Telly Savalas als de kale, lollies likkende politieman. Voor de nieuwe filmversie zou actieheld Vin Diesel in beeld zijn. Neal Purvis en Robert Wade, het schrijversduo achter Skyfall, levert het scenario.

Scorsese filmt Clinton

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton zal het onderwerp zijn van een nieuwe documentaire van Martin Scorsese. De regisseur, die zich als documentairemaker vooral heeft toegelegd op muziekfilms, zegt de film te willen opbouwen rond ‘intieme gesprekken’ met Clinton. Opdrachtgever van de film is de Amerikaanse betaalzender HBO.

Platina

Alles is familie

Familiekomedie Alles is familie, de opvolger van Alles is liefde, is goed voor een Platina Film. Dat wil zeggen dat 400.000 bioscoopbezoekers de film hebben gezien.