Brandweer slaat alarm na ontdekking xtc-lab Kerkrade

De brandweer in Kerkrade heeft vandaag alarm geslagen na de ontdekking van een xtc-laboratorium in een boerderij. De brandweer maakt zich zorgen vanwege de mogelijke explosieve en gevaarlijke stoffen, die gebruikt worden voor de productie van de drug. Dat meldt het Limburgs Dagblad.

Twitter avatar 112alarm_Opsch 112alarm Opschaling Opschaling | #Kerkrade | (Dak) (Gevaarl.Stof: ) (Grip 1) (gr Ongeval HAMMOLENWEG 31 6466XT KERKRADE | http://t.co/IP9wgViz #p2000

De brandweer kreeg even na tien uur melding van de brand in een boerderij aan Hammolenweg in Kerkrade. Er was geen brand, maar bij aankomst werd wel een xtc-laboratorium aangetroffen. De brandweer uit Sittard, die assistentie verleent, stelde dat er mogelijk lekkage is van stoffen.

Twitter avatar KazerneSittard Kazerne Sittard @KazerneSittard Er is geen brand, maar vermoedelijk lekkage van stoffen. #OGS inzet.

Het lab wordt door een team specialisten ontmanteld. De gemeente Kerkrade meldt dat er momenteel geen aanleiding is om aan te nemen dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel zijn enkele wegen in de omgeving afgesloten en wordt gevraagd het nabijgelegen bosgebied uit voorzorg voorlopig te mijden.


Grotere kaart weergeven