AZ, PSV, Den Bosch naar kwartfinale

AZ, PSV en FC Den Bosch hebben zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-beker.

AZ won zonder echt in de problemen te komen met 2-4 van FC Dordrecht. De Alkmaarders gingen effectief met de kansen om en stonden na een half uur al 0-3 voor aan de Krommedijk. Dirk Marcellis, Jozy Altidore en Viktor Elm scoorden.

Na rust maakte Moussa Kalisse 1-3, en tien minuten voor tijd werd het nog even spannend toen Dordrecht terugkwam tot 2-3. Lars Veldwijk benutte een strafschop nadat Marcellis ongelukkig op de hakken had getrapt van Mendes Rodrigues. In de slotminuut maakte AZ-invaller Ruud Boymans aan alle onzekerheid een eind: 2-4.

Zo blijft het bekertoernooi voor de Alkmaarders een mogelijkheid om Europees voetbal te halen, nu het met een twaalfde plaats in de Eredivisie kansloos lijkt voor directe plaatsing.

PSV had een gemakkelijke avond op bezoek bij Topklasser Rijnsburgse Boys. De profs stonden op sportpark Middelmors na een half uur met 0-3 voor en wonnen uiteindelijk met 0-4. Manolev, Matavz (2) en Strootman scoorden.

Toen PSV wat gas terug nam creëerden de amateurs van Rijnsburgse Boys talloze kansen, maar zelfs uit een strafschop wisten zij geen treffer te maken.

FC Den Bosch won thuis met 1-0 van Cambuur door een doelpunt van Tom van Weert na een half uur spelen. Van Weert miste kort daarop een strafschop. Halverwege de tweede helft moesten de Bosschenaren door met tien man na de tweede gele kaart voor Tim Hofstede.