Zware ochtendspits door ongelukken

LEIDSCHENDAM - De A4 richting Amsterdam is donderdag afgesloten tussen Leidschendam en Zoeterwoude. Oorzaak was een gekantelde vrachtwagen. ANP LEX VAN LIESHOUT De A4 richting Amsterdam op archiefbeeld. Foto ANP / Lex van Lieshout

Door ongelukken staan er vanochtend langere files dan normaal. De Verkeersinformatiedienst spreekt van een hoogtepunt van 280 kilometer, maar meldt ook dat de spits al aan het afnemen is.

Twitter avatar vid VID De zware spits lijkt inmiddels af te nemen. Met een hoogtepunt van 280 km een behoorlijke voor de dinsdag!

Op de A4 richting Amsterdam staat een fikse file na een ongeval. Omstreeks 08.30 uur stond er 22 kilometer file. Omdat het team dat het ongeluk moet onderzoeken ook in de file staat, is de verwachting dat het nog wel even duurt voordat de twee afgesloten rijstroken weer open gaan.

Bij het ongeval, dat rond 06.30 uur plaatsvond bij Hoofddorp, waren verschillende auto’s betrokken. Een ervan belandde in de vangrail, een andere is over de vangrail heen gegaan. Of er mensen gewond zijn geraakt, weet een woordvoerder van de ANWB niet.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Vanwege een ongeval is er op de #A4 ri A’dam thv Hoofddorp een sporenonderzoek gaande. Het verkeer wordt via Utrecht (A12/A2) omgeleid.

Ook op de A44 staat het muurvast vanwege het ongeval, omdat deze snelweg uitkomt op de A4. De ANWB adviseert verkeer dat naar Amsterdam moet om te rijden via Utrecht.

ANWB: 448 km file

De ANWB spreekt van 448 kilometer file, omdat ze op hun website een andere definitie van files hanteren.

Op de ANWB-website wordt sinds kort de informatie van TomTom vermeld. In deze info is een grotere dekking (meer wegen) meegenomen en wordt een andere definitie van files (alle vertragingen) gehanteerd. De ANWB erkent dat dit “verwarrend” is en zegt aan een oplossing te werken.

    • Marije Willems