Staatssecretaris Weekers noemt aantijgingen ‘complottheorie’

Staatssecretaris Weekers noemt berichten over zijn omstreden financiële contacten met de Roermondse ex-wethouder Van Rey vanmiddag tegenover de NOS “een complottheorie”. Hij doet zijn werk als staatssecretaris integer, zegt hij.

Staatssecretaris van Financiën Weekers noemt beschuldigingen aan zijn adres ‘complottheorieën’. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Staatssecretaris Weekers noemt berichten over zijn omstreden financiële contacten met de Roermondse ex-wethouder Van Rey vanmiddag tegenover de NOS “een complottheorie”. Hij doet zijn werk als staatssecretaris integer, zegt hij.

Dinsdagavond werd hier per abuis enige tijd de suggestie gewekt dat Frans Weekers verdacht zou worden van corruptie. Dat klopt niet en is aangepast.

Van Rey, ex-wethouder in Roermond en voormalig VVD-senator, zou steun hebben verleend aan Weekers’ persoonlijke verkiezingscampagne. Hij betaalde enkele duizenden euro’s voor een reusachtige beeldtenis van Weekers op een 35 meter hoge paal langs de A73.

De oppositie in de Tweede Kamer wil weten of Van Rey daar iets voor terug heeft gekregen en de Tweede Kamer houdt er daarom deze week een debat over. De oppositie wil uitleg over de gang van zaken rond de vestiging van een belastingkantoor in Limburg. Zo wilde Weekers kantoren van de Belastingdienst van Venlo naar Roermond verplaatsen. Ook moet Weekers aangeven wat de regels zijn voor het omgaan met verzoeken van burgers aan zijn adres. Van Rey had in maart aan Weekers een schriftelijk verzoek gedaan om te ontkomen aan een heffing (overdrachtsbelasting) bij het op afstand zetten van zijn vastgoedportefeuille.

Weekers noemt de berichtgeving “je reinste flauwekul”. Hij gaat het debat met de Kamer graag aan.

    • Anouk van Kampen