Tuchtzaak na geweld bij jeugdvoetbal

Een jeugdspeler van voetbalclub Geinburgia heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling tegen een speler van het Amsterdamse DCG. Dat bevestigt Jaap de Groot, jeugdvoorzitter van Geinburgia uit Driemond. Voetbalbond KNVB is naar aanleiding van het incident een tuchtzaak begonnen.

Trainer Peter Klinkenberg van de E1 (9- tot 11-jarigen) van Geinburgia beschreef het incident op 17 november op de teampagina van de E1: „Deze wedstrijd verloor iedere glans toen onze ‘man of the match’ Jesse letterlijk de wedstrijd werd uitgeschopt. Volgens mij uit pure frustratie dat hij nauwelijks te passeren was, kreeg Jesse op het moment dat de bal allang weg was van zijn tegenstander een heel bewuste en gemene trap tegen zijn enkel.” In het ziekenhuis werd een enkelbreuk geconstateerd.

Dagblad Metro citeerde vanochtend zijn moeder: „Als de speler en club de zondag of maandag na de wedstrijd hadden gebeld om hun excuses aan te bieden, hadden we daar genoegen mee genomen. Maar tot op de dag van vandaag hebben we geen ‘sorry’ gehoord. Voor ons was dat genoeg reden om de zaak aan te kaarten bij de politie en KNVB.”

DCG was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.