Sharon Dijksma beëdigd als staatssecretaris van Landbouw

Sharon Dijksma, de kersverse staatssecretaris, op het Binnenhof. Foto ANP/Robin Utrecht

Sharon Dijksma (PvdA) is vanochtend door koningin Beatrix beëdigd als staatssecretaris van Landbouw op het ministerie van Economische Zaken. Ze volgt haar partijgenoot Co Verdaas op, die enkele weken terug opstapte.

Verdaas trad af vanwege een bonnetjesaffaire uit zijn tijd als gedeputeerde in Gelderland. De PvdA’er had een onderkomen in Nijmegen, maar bleek tegen de regels in feitelijk in Zwolle te vertoeven. Bovendien diende hij declaraties in voor privéritten naar Nijmegen, terwijl hij naar Zwolle was gereden.

Dijksma was eerder staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV. Ze was Kamerlid voor de PvdA van 1994 tot 2007 en later van 2010 tot 2012. Dijksma was dit jaar nog in de race om burgemeester van Nijmegen te worden. Die post ging uiteindelijk naar Hubert Bruls.

    • Annemarie Coevert