PSV makkelijk naar kwartfinale beker - ook FC Den Bosch door

Tim Matavz (L) van PSV, hier in duel met Douglas (R) van FC Twente, scoorde vanavond twee keer tegen de amateurs van Rijnburgse Boys. Foto ANP

PSV is eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinale van het bekertoernooi. De Eindhovenaren rekenden met 4-0 af met Rijnsburgse Boys. FC Den Bosch bereikte vanavond ook de kwartfinales. De club won met 1-0 van SC Cambuur.

In Rijnsburg waren Stanislav Manolev, Tim Matavz (scoorde twee keer) en Kevin Strootman de doelpuntenmakers voor PSV, laat Novum weten. Voor de thuisploeg miste Damiano Schet nog wel een strafschop. Donderdag wordt duidelijk wie de tegenstander van PSV wordt in de kwartfinale.

FC Den Bosch won onder trainer Jan Poortvliet voor eigen publiek met 1-0 van de Friezen van FC Cambuur. Net als tegen FC Twente nam Tom van Weert de winnende treffer voor zijn rekening. De spits sloeg in de 36e minuut toe. Den Bosch kwam het laatste kwartier nog met tien man te staan na een rode kaart voor Tim Hofstede, maar de treffer van Van Weert bleek voldoende. De Brabanders, die begin vorige maand Twente verrasten (2-1), stonden een keer in de finale van het bekertoernooi. Die ging in 1991 echter verloren tegen Feyenoord.

Eerder vanavond plaatste AZ zich tegen FC Dordrecht al voor de kwartfinales.

    • Anouk van Kampen