Nick & Simon stoppen met The Voice

Het Volendamse zangduo Nick & Simon stopt met de talentenshow The Voice of Holland. De twee gaan wel door als coaches in de kinderversie The Voice Kids, die vrijdag begint aan het tweede seizoen.

Dat meldde omroep RTL gisteravond. De zangers vinden dat ze te veel op televisie zijn. Ook willen ze zich meer richten op hun eigen werk: „We willen meer tijd overhouden voor onze eigen muziek. We gaan een druk jaar tegemoet waarbij we ons willen richten op het Gelredome, Vlaanderen en Duitsland.”

Nick Schilder (1983) en Simon Keizer (1984) debuteerden in 2006 en staan sindsdien 344 weken onafgebroken in de albumtop-100. Volgens hun platenmaatschappij is dat een record. Ze hadden een reeks hits als Kijk omhoog, Rosanne en Hoe lang?. De twee waren vanaf het begin, september 2010, coaches in de ‘The Voice’: juryleden die de kandidaten begeleiden. Van de eerste coaches is volgend seizoen alleen VanVelzen over.

The Voice, die vrijdag de finale van het derde seizoen beleefde, is een populaire show met drie tot vier miljoen kijkers. Het Nederlandse concept van producent John de Mol is ook een succes in de VS, China, Rusland en twintig andere landen.