Mandela langer in ziekenhuis, maar ‘ziet er wel goed uit’

Foto ANP

De Zuid-Afrikaanse president Zuma zegt dat Nelson Mandela mogelijk enkele dagen langer in het ziekenhuis moet verblijven, meldt persbureau AP. De voormalige president heeft “uitzonderlijke zorg” nodig vanwege zijn leeftijd, meent Zuma.

Mandela ligt al elf dagen in een militair ziekenhuis in de stad Pretoria. Hij werd opgenomen voor een reeks medische testen, maar later bleek de voormalige president te kampen met een longontsteking. Daarna onderging hij een operatie om galstenen te verwijderen. Volgens Zuma is Mandela herstellende en ziet hij er “stukken beter uit”:

“De doktoren zijn tevreden over zijn herstel. Er is geen crisis zeggen ze, maar een reden om hem snel naar huis te sturen is er ook niet. Dat gebeurt pas als hij significante vooruitgang heeft geboekt. Als de president langer in het ziekenhuis verblijft, is dat omdat hij van noodzakelijke zorg moet worden voorzien.”

    • Jeannine Julen