Kortkolom sport

KNVB seponeert rood Feyenoorder Martins

Zeist. De aanklager betaald voetbal heeft de rode kaarten geseponeerd van Feyenoorder Bruno Martins Indi en Groninger Leandro Bacuna. Dat meldde de KNVB gisteren. Martins Indi ontving de kaart tegen ADO Den Haag. Hij leek slechts een lichte schouderduw te geven, maar scheidsrechter Ruud Bossen bleef ook na bestudering van de tv-beelden bij zijn beslissing. Bacuna werd na een tackle tegen VVV van het veld gestuurd. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf later toe dat die straf aan de zware kant was. De aanklager wil Tom Beugelsdijk voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk. De ADO-speler raakte tijdens een luchtduel met zijn armen Feyenoorder Lex Immers en werd direct van het veld gestuurd. PEC-speler Joey van den Berg is één wedstrijd geschorst wegens het ontnemen van een scoringskans in het duel met AZ. (Novum)

Mario Balotelli klaagt eigen club City aan

Manchester. Mario Balotelli klaagt zijn eigen club Manchester City aan bij de ‘tuchtrechter’ van de Premier League. De Italiaan met Ghanese ouders vindt de boete die de club hem heeft opgelegd te hoog. City wil van de spits twee weeksalarissen, zo’n 418.000 euro, vanwege zijn vele schorsingen. Dat is de maximale straf die een club kan opleggen. Afgelopen seizoen miste Balotelli door drie rode en negen gele kaarten elf wedstrijden vanwege een schorsing, ongeveer een vijfde van het totaal aantal wedstrijden. De zaak zet de verhoudingen tussen Balotelli en City verder op scherp. Balotelli zou mogen vertrekken bij City als een club bereid is minimaal 28 miljoen euro op tafel te leggen, zo meldt de Sunday Mirror. City-trainer en landgenoot Roberto Mancini heeft Balotelli herhaaldelijk bekritiseerd vanwege zijn onprofessionele houding. (NRC)

Bin Hammam legt voetbalfuncties neer

Amsterdam. Mohammed bin Hammam legt al zijn functies in de voetbalwereld per direct neer en zal nooit meer actief worden. De Qatarees meldde dat zaterdag aan wereldvoetbalbond FIFA. Bin Hammam staakt hiermee de strijd om zijn naam te zuiveren, nadat de FIFA hem in 2011 levenslang schorste. Als voorzitter van de Aziatische voetbalbond AFC nam Bin Hammam het vorig jaar op tegen Sepp Blatter om FIFA-voorzitter te worden. Vlak voor de verkiezing werd de Qatarees ervan beschuldigd Caraïbische bestuurders betaald te hebben om op hem te stemmen. (NRC)

PSG wil na Zlatan ook Ronaldo, Mourinho

Parijs. De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain wil zich versterken met de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo en de Portugese succescoach José Mourinho van Real Madrid. PSG werd in 2011 overgenomen door de Qatar Sports Investments Group en trok sindsdien onder anderen de Zweedse topspeler Zlatan Ibrahimovic aan. Als het ligt aan sjeik Saud Bin Abdulrahman Al-Thani, lid van het Qatarees olympisch comité en rechterhand van clubeigenaar Tamim bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, komen er nog grotere aankopen naar Parijs. Hij zei dat gisteren in gesprek met de Franse tv-zender Canal+. (NRC)